Workshop Booking
The Happiness Trap The Happiness Trap The Happiness Trap
Dr Russ Harris - Acceptance & Commitment Therapy
Home > Non-english Versions > Nederlandse Versie

ACT (Accepance and Commitment Therapy; Acceptatie en toewijding therapie) heeft veel interesse gewekt in de afgelopen jaren in Nederland en België. Vele hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg hebben zich verdiept in ACT boeken en hebben ACT workshops gevolgd. Voor leken die zich voor ACT interesseren zijn er nu ook verschillende Nederlandstalige ACTboeken in omloop, ondermeer de vertaling van het boek ‘The Happiness Trap’ dat onder de titel 'De valstrik van het geluk' o.a. te koop is via www.bsl.nl. Wanneer u op zoek bent naar een therapeut om u te helpen ACT in praktijk te brengen verwijzen wij naar deze web-pagina: http://www.contextualpsychology.org/act_therapeuten_in_nederland.

Jacqueline A-Tjak is een van de vele hulpverleners die ACT bestudeerd hebben. Zij werkt bij PsyQ als Klinisch Psycholoog (BIG geregistreerd) en als cognitief gedragstherapeute. Ze heeft vele workshops gevolgd in Nederland, Amerika en Engeland en is zelf een ACT trainer. Zij heeft de redactie gedaan en meegeschreven (in samenwerking met een aantal ACT-collega’s) aan een ACT boek voor professionals. Zij heeft geholpen bij de vertaling van een aantal ACT boeken waaronder ‘De valstrik van het geluk’.

Russ Harris heeft het ruimhartig mogelijk gemaakt voor Jacqueline om  gratis hulpmiddelen op deze webpagina ter beschikking te kunnen stellen, die speciaal ontworpen zijn om te gebruiken in combinatie met ‘De valstrik van het geluk’.

Downloadbare Werkbladen om te gebruiken bij "de Valstrik van het Geluk"
De werkbladen hieronder zijn ontworpen om te gebruiken in combinatie met "De valstrik van het geluk". Als je met een coach of therapeut werkt zal hij of zij waarschijnlijk willen dat je ze invult en meebrengt naar de zitting. Als een algemene regel stellen we voor dat je eerst het hoofdstuk leest en dan pas aan de slag gaat met het werkblad; het zou dan voor zich moeten spreken. Sommige van deze werkbladen wil je misschien vaker gebruiken voor verschillende problemen op verschillende gebieden van je leven. We hopen dat je ze bruikbaar vindt.

Met vriendelijke groeten, Russ Harris en Jacqueline A-Tjak.


Hoofdstuk 1: Vragenlijst controle over gedachten en gevoelens  
Hoofdstuk 2: a)  Werkblad: de kosten van vermijding    
Hoofdstuk 2: b)  Vermijding en worsteling-dagboek  
Hoofdstuk 9: Defusie oefen formulier 
Hoofdstuk 13: Expansie oefen formulier 
Hoofdstuk 18: Informele mindfulness oefeningen 
Hoofdstuk 20: Formulier oefening mindful ademhalen  
Hoofdstuk 25: a) Werkblad waarden
Hoofdstuk 25: b) Werkblad waarden: de gedetailleerde roos   
Hoofdstuk 25: c)  Werkblad waarden: de verkorte roos 
Hoofdstuk 27: Werkblad doelen stellen 
Hoofdstuk 30: Werkblad F.E.A.R. onder ogen zien
Hoofdstuk 31: Het Bereidheids- en Actie Plan 
Bijlage: Wat te doen bij crisis